miércoles, noviembre 01, 2006

VOTS EN BLANC

Serveix d'alguna cosa votar en blanc? Sempre he escoltat que és més democràtic que no votar, però tècnicament es reflecteix al Parlmanet amb el mateix valor. La classe política mai es veu afectada per una baixa participació o un elevat percentatge de vots en blanc, doncs el parlament sempre el tenen ple. Així mantenen la falsa sensació que representen la totalitat del poble, mentre que no és així. De fet no representen ni la totalitat dels votants, ja que els vots en blanc no tenen els seus corresponents ascons blancs, és a dir, buits.

A la vista de la qualitat dels candidats i ideologies que es presenten a les eleccions el que demana el cap és tirar per la línia blanc nuclear i tot i exercir el nostre dret més democràtic, no donar a cap dels aspirants la batuta del país. No obstant, això és premiar-los, especialment al guanyador.

Proposo que per a democratitzar el parlament i perquè sigui un clar reflexe del que la societat vota les abstencions també comptin, però de veritat. Si s'aconsegueixen prous vots en blanc se li assignen cadires buides al Parlament de Catalunya, de manera que els parlamentaris recordin, quan prenen decisions, el recolzament real del que disposen. Tanmateix, aconseguir una majoria absoluta amb ascons buits els serà més difícil, el que els obligarà a pactar més sovint. Novament una altra avantatge del vot en blanc amb ascó.

S'ha d'aconseguir que el vot en blanc passi de ser inútil a ser útil, i donar-li el pes que li correspon. Segueix sent difícil escollir candidat, entre altres coses perquè després no saps mai que faran amb el teu vot.

Per cert, estic segur que més d'un hagués volgut tallar la corda...

REC

No hay comentarios: